دسته‌ها
ریزش مو مراقبت از مو

18 علت ریزش مو و بررسی میزان درمان پذیری آنها

در این مقاله بررسی خواهیم کرد که چه کسی یا چه افرادی دچار ریزش مو و به طور اختصاصی در این مقاله دچار کچلی یا طاسی می شوند و همچنین علل یا علت های ریزش مویی که منجر به طاسی یا کچل شدن می شوند چه هستند ؟ 18 دلیل ریزش مو را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

18 علت ریزش مو یا کچلی یا طاسی در مردان و زنان

1. ریزش موی ارثی

هم مردان و هم زنان ممکن است دچار این نوع ریزش مو شوند که شایع ترین علت ریزش مو در سراسر جهان است. در مردان به آن ریزش مو با الگوی مردانه گفته می شود. زنان دچار ریزش مو با الگوی زنانه می شوند. صرف نظر از اینکه در مرد یا زن ایجاد شود ، اصطلاح پزشکی که در این مورد به کار برده می شود “آلوپسی آندروژنیک” است.

مهم نیست که از کدام اصطلاح استفاده می کنید ، این نوع ریزش مو بدان معنی است که شما ژن هایی را به ارث برده اید که باعث می شوند فولیکول های مو ( آنچه هر تار مو از آن رشد می کند ) کوچک شده و در نهایت رشد مو را متوقف می کند. کوچک شدن می تواند از همان نوجوانی شروع شود ، اما معمولاً در سنین خیلی بالاتر شروع می شود.

در زنان ، اولین علامت های قابل توجه ریزش موی ارثی معمولاً کم پشت یا نازک شدن مو ها یا پهن شدن مو در یک قسمت است.

هنگامی که مردی ریزش موی ارثی دارد ، اولین علامت اغلب عقب رفتن مو در قسمت جلوی سر و یا کشیده شدن پیشانی و یا ایجاد لکه ای از کم مویی در بالای سر است.

آیا رشد مجدد در ریزش موی ارثی امکان پذیر است؟

بله ، درمان هایی وجود دارند که می تواند به توقف یا کند شدن ریزش مو کمک کند. همچنین ممکن است به رشد مجدد مو نیز کمک کند. هرچه درمان زودتر شروع شود ، نتیجه بهتری خواهد داشت. بدون درمان ، شما همچنان ریزش مو خواهید داشت.

ریزش موی ارثی

هم مردان و هم زنان دچار این نوع ریزش مو می شوند که شایع ترین علت ریزش مو در سراسر جهان است. در مردان به آن ریزش مو با الگوی مردانه گفته می شود. زنان دچار ریزش مو با الگوی زنانه می شوند.

علت ریزش مو ، ریزش موی ارثی

2. ریزش مو در اثر افزایش سن

با افزایش سن ، بیشتر افراد متوجه ریزش مو می شوند زیرا رشد موها کند می شود . در برخی موارد حتی ، فولیکول های مو رشد مو را متوقف می کنند ، که باعث نازک شدن موهای سر ما می شود. موهای ما همچنین شروع به از دست دادن رنگ خود می کنند و خط موی خانم ها به طور طبیعی شروع به عقب نشینی می کند.

آیا رشد مجدد موها در ریزش موی ناشی از افزایش سن امکان پذیر است؟

در صورتی که خیلی زود به داد آن برسید ، برخی از درمان های ریزش مو می تواند به رشد مجدد مو کمک کند.

3. آلوپسی آره آتا

علل ریزش مو ، آلوپسی

آلوپسی آره آتا یک بیماری است که وقتی سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله می کند ( آنچه مو را در جای خود نگه می دارد ) ایجاد می شود و باعث ریزش مو می شود. در این حالت شما می توانید موهای خود را در هر نقطه از بدن از جمله پوست سر ، داخل بینی و گوش خود از دست دهید. برخی از افراد حتی مژه یا ابروهای خود را از دست می دهند.

آیا رشد مجدد امکان پذیر است؟

بله ! اگر موهای شما به خودی خود رشد نکنند ، برخی از درمان ها وجود دارد که می توانند به تحریک رشد مجدد مو کمک کنند.

4. ریزش مو در اثر استفاده از داروهای درمان سرطان یا شیمی درمانی

اگر شیمی درمانی می کنید یا سر و یا گردن شما تحت درمان با اشعه ( پرتو درمانی ) قرار دارد ، ممکن است در عرض چند هفته پس از شروع درمان ، همه ( یا بیشتر) موهای خود را از دست دهید.

آیا رشد مجدد مو بعد از دریافت داروهای ضد سرطان امکان پذیر است؟

در این حالت موها معمولاً طی چند ماه پس از اتمام شیمی درمانی یا پرتوهای درمانی سر یا گردن ، دوباره رشد می کنند. متخصصان پوست و مو و زیبایی می توانند برای کمک به رشد سریع تر مو های شما ، داروهایی را نیز برای شما تجویز کنند.

آیا می توان از ریزش مو در اثر شیمی درمانی جلوگیری کرد ؟

استفاده از کلاه خنک کننده قبل ، در حین و بعد از هر جلسه شیمی درمانی می تواند به جلوگیری از ریزش مو در اثر شیمی درمانی کمک کند.

جلوگیری از ریزش مو بر اثر شیمی درمانی ، کلاه خنک کننده

ریزش مو در اثر شیمی درمانی

اگر شیمی درمانی می کنید یا تحت پرتو درمانی قرار دارید ، ممکن است در عرض چند هفته از شروع درمان ، همه ( یا بیشتر) موهای خود را از دست دهید.

ریزش مو در اثر شیمی درمانی

5. ریزش مو در اثر زایمان ، بیماری یا سایر عوامل استرس زا

چند ماه پس از زایمان ، بهبودی از یک بیماری یا یک جراحی ، ممکن است موهای بیشتری در برس یا بالش خود مشاهده کنید . این مسئله همچنین می تواند پس از یک دوره پراسترس در زندگی شما مانند طلاق یا مرگ یکی از عزیزان شما رخ دهد.

آیا رشد مجدد مو در چنین حالتی امکان پذیر است؟

اگر استرس متوقف شود ، بدن شما دوباره تنظیم می شود و ریزش بیش از حد موهایتان متوقف می شود. هنگامی که ریزش مو متوقف می شود ، اکثر افراد می بینند که موهایشان طی 6 تا 9 ماه دوباره پر پشت شدن طبیعی خود را پیدا می کند.

ریزش مو بعد از زایمان ، عمل جراحی ، استرس

ریزش مو در اثر زایمان ، بیماری یا سایر عوامل استرس زا

چند ماه پس از زایمان ، بهبودی از یک بیماری یا عمل جراحی ، ممکن است موهای بیشتری در برس یا بالش خود مشاهده کنید. این مسئله همچنین می تواند پس از یک دوره پراسترس در زندگی شما مانند طلاق یا مرگ یکی از عزیزان شما رخ دهد.

6. ریزش مو در اثر مراقبت ناصحیح از مو

اگر موهای خود را رنگ ، پرم یا ریلکس کنید ، این موارد می توانند باعث آسیب به مو شوند. با گذشت زمان ، این آسیب ها می تواند منجر به ریزش مو شود.

آیا رشد مجدد امکان پذیر است؟

شما می توانید نحوه مراقبت از موهای خود را تغییر دهید ، نحوه صحیح مراقبت از موهایتان می تواند از ریزش مو جلوگیری کند. هنگامی که به یک فولیکول مو آسیب می رسانید ، مو نمی تواند از آن فولیکول رشد کند. آسیب به تعداد زیاد فولیکول های  مو باعث ایجاد لکه های طاسی دائمی می شود.

ریزش مو و طاسی در اثر مراقبت ناصحیح از مو

7. مدل یا حالت موی شما باعث کشیده شدن مو می شود

تاثیر مدل مو بر ریزش مو یا کچل شدن افراد

اگر اغلب موهای خود را محکم به عقب می کشید یا به پشت می بندید ، کشیدن مداوم می تواند منجر به ریزش دائمی مو شود. نام پزشکی این بیماری آلوپسی کششی است.

آیا رشد مجدد مو در چنین حالتی امکان پذیر است؟

خیر! فقط با ایجاد برخی تغییرات در حالت موهایتان می توانید از این نوع ریزش مو جلوگیری کنید.

8. عدم تعادل هورمونی در زنان ( اختلالات هورمونی )

ریزش مو در اثر اختلالات هورمونی

علت شایع این عدم تعادل هورمونی ، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است. همراه با سایر علائم و نشانه ها ، منجر به کیست در تخمدان های زن می شود که می تواند باعث ریزش موی زنان شود. قطع برخی از انواع قرص های ضد بارداری می تواند باعث ایجاد عدم تعادل هورمونی به صورت موقت شود. زنانی که دچار عدم تعادل هورمونی می شوند ، موهای آنها می تواند کم پشت شده و یا دچار ریزش مو شوند.

آیا رشد مجدد امکان پذیر است؟

برخی از درمان های ریزش مو  می توانند تاثیر گذار باشند.

9. عفونت پوست سر

عفونت پوست سر

عفونت های پوست سر نیز می تواند منجر به ایجاد پوسته پوسته شدن و گاهی اوقات ملتهب شدن پوست سر شما شود. ممکن است ببینید که قسمت هایی از پوست سرتان به صورت تکه ای سیاه یا تیره تر شده. این لک های تیره در واقع ساقه های مو هستند. در بعضی از افراد هم این موضوع باعث می شود تا نقاط بدون مو یا طاس تشکیل شود.

آیا رشد مجدد مو در چنین حالتی امکان پذیر است؟

بله ، دارو ها و درمان ها می تواند عفونت های پوست سر را از بین ببرند و سپس با از بین رفتن عفونت ها ، موهای شما دوباره شروع به رشد می کنند.

10. ریزش مو در اثر مصرف دارو

عارضه جانبی احتمالی برخی از داروها “ریزش مو” است. اگر فکر می کنید دارویی باعث ریزش موی شما شده است ، از پزشکی که آن را تجویز کرده است سوال کنید که آیا ریزش مو از عوارض جانبی احتمالی آن است یا خیر. قبل از صحبت با پزشک ضروری است که مصرف دارو را قطع نکنید. قطع ناگهانی برخی از داروها می تواند مشکلات جدی در سلامتی شما ایجاد کند.

آیا رشد مجدد مو در این حالت امکان پذیر است؟

بله !

11. پسوریازیس پوست سر

ریزش مو به علت پسوریازیس

بسیاری از افرادی که به بیماری پوستی پسوریازیس مبتلا هستند ، در برخی موارد دچار پسوریازیس در پوست سر خود می شوند. این بیماری پوستی می تواند منجر به ریزش موها شود.

آیا رشد مجدد امکان پذیر است؟

با از بین رفتن پسوریازیس در پوست سر ، موها دوباره رشد می کنند ، اما این فرایند کمی زمان می برد. با پیروی از دستورالعمل هایی که از متخصصان پوست دریافت می کنید ، می توانید از این نوع ریزش مو جلوگیری کنید.

12. ریزش مو در اثر کشیدن مو

کچل شدن در اثر کشیدن مو

برخی از افراد برای کم کردن  میزان استرس خود ، گاهی موهای خود را می کشند ، یا زیاد موهای خود را دستکاری می کنند بی آنکه خودشان از این موضوع اطلاع داشته باشند. اصطلاح پزشکی این بیماری تریکوتیلومانیا می باشد.

در این نوع ریزش مو آیا رشد مجدد امکان پذیر است؟

اگر فولیکول های مو را از بین نبرده باشید ، بله ! برای اینکه موهایتان دوباره رشد کند ، باید ، دست زدن به آن یا کشیدن آن را متوقف کنید.

13. آلوپسی زخمی

کچل شدن یا طاس شدن در اثر آلوپسی زخمی

این شرایط زمانی ایجاد می شود که التهاب موجود در پوست سر ، فولیکول های مو را از بین ببرد. پس از تخریب فولیکول ، مو دیگر نمی تواند رشد کند. شرایط مختلفی می تواند باعث این مشکل شود. نام پزشکی این گروه از بیماری ها آلوپسی سیکاتریکال است.

آیا رشد مجدد مو در این حالت امکان پذیر است؟

وقتی فولیکول مو از بین رود ، رشد مجدد مو اتفاق نمی افتد. با جلوگیری از ابتلا و یا درمان به موقع این نوع بیماری پوستی می توان از ریزش بیشتر مو جلوگیری کرد.

14. ریزش مو در اثر عفونت مقاربتی یا عفونت ناشی از رابطه  جنسی

ریزش مو به خاطر رابطه جنسی

اگر عفونت مقاربتی (STI) درمان نشود ، می تواند منجر به ریزش مو شود. سفلیس STI دقیقا اینطور است. سفلیس اگر درمان نشود ، می تواند باعث ریزش موی سکه ای در قسمت سر ، ابرو ، ریش و جاهای دیگر شود. سایر عفونت های ناشی از مقاربه  نیز می توانند باعث ریزش مو شوند.

همچنین بخوانید : روش های تقویت ابرو و جلوگیری از ریزش ابرو

آیا رشد مجدد موها در این نوع ریزش مو وجود دارد ؟

پس از درمان عفونت ناشی از روابط جنسی ، مو اغلب شروع به رشد مجدد می کند.

15. بیماری تیروئید ( علت ریزش مو )

ریزش مو در اثر بیماری تیروئید

اگر از نظر تیروئید مشکل دارید ، ممکن است شاهد کم پشتی موهایتان باشید. برخی از افراد هنگام مسواک زدن متوجه می شوند که موهایشان به صورت دسته ای میریزد.

آیا رشد مجدد موها در این حالت امکان پذیر است؟

بله ، درمان بیماری تیروئید می تواند ریزش مو را معکوس کند

16. کمبود بیوتین ، آهن ، پروتئین یا روی در بدن

ریزش مو در اثر کمبود آهن ، روی ، زینک ، پروتئین و بیوتین

اگر به میزان کافی ازیک یا چند مورد از مواد فوق دریافت نکنید ، دچار ریزش موی محسوسی خواهید شد.

آیا رشد مجدد موها در این حالت امکان پذیر است؟

بله ! وقتی بدن شما به اندازه کافی از این مواد مغذی از دست رفته به دست آورد ، موهای شما دوباره شروع به رشد می کنند.

همچنین بخوانید :  تغذیه مناسب برای جلوگیری از ریزش مو

17. اصطکاک یکی دیگر از دلایل ریزش مو است

ریزش مو در اثر اصطکاک یا آلوپسی اصطحکاکی

گاهی در قسمت هایی از بدن مانند پاها هنگام پوشیدن بوت ، هنگام پوشیدن جوراب یا لباس های تنگ به طور مداوم به دلیل اصطحکاکی که ایجاد می شود ، می تواند ریزش مو در همان قسمت ها اتفاق افتد. اصطلاح پزشکی این بیماری آلوپسی اصطکاکی است.

آیا رشد مجدد موها در این حالت امکان پذیر است؟

بله ! هنگامی که این نوع اصطکاک ها متوقف شود ، مو به خودی خود رشد می کند.

18. سم یا مسموم شدن

قرار گرفتن در معرض سموم و کچل شدن یا ریختن مو

مسموم شدن تدریجی ( یعنی قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خطرناک به تدریج ) می تواند باعث ریزش مو ها و کچلی شود. سمومی که می توانند باعث ریزش مو شوند شامل آرسنیک ، تالیوم ، جیوه و لیتیوم می باشند. اگر مقدار زیادی وارفارین مصرف کنید که در سموم موش وجود دارد ، این نیز می تواند باعث ریزش موهایتان شود. مصرف مقادیر زیاد ویتامین A یا سلنیوم نیز سمی است و می تواند باعث ریزش مو شود.

آیا رشد مجدد موها در این حالت امکان پذیر است؟

بله ، وقتی که دیگر در معرض این نوع سم ها قرار نگیرید ، موها دوباره شروع به رشد می کنند.

در حالی که بسیاری از دلایل ریزش مو می تواند با موفقیت درمان شود ، کلید درمان موثر این است که بدانید چه چیزی عامل یا علت اصلی ریزش مو بوده است. بدون تشخیص دقیق علت ، درمان اغلب بی نتیجه است.

https://www.aad.org/public/diseases/hair-loss/causes/18-causes

همچنین بخوانید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *