از بین بردن یا درمان لک های بارداری یا ملاسما و پیشگیری از تشکیل این لک ها

از بین بردن یا درمان لک های بارداری یا ملاسما و پیشگیری از تشکیل این لک ها

× فهرست مطالب بهترین روش های درمان و یا از بین بردن لک های ملاسما 1. استفاده از محصولات حاوی هیدروکینون 2. ترتینوئین و کورتیکواستروئیدها 3. سایر داروهای موضعی 4. درمان های فیزیکی که در کلینیک های زیبایی و درمانگاه ها انجام می شود چگونه از لک یا لکه های بارداری جلوگیری کنیم یا پیشگیری کنیم ؟ آیا ابتلا به ملاسما در دوران بارداری طبیعی است؟ چه عواملی باعث تشکیل ملاسما می شود؟ چه زمانی در بارداری لک های ملاسما شروع می شوند ؟ آیا خط تیره روی شکم من با ملاسما ارتباط دارد؟ جلوگیری از لک های پوستی در بارداری 1. مرتب از ضد آفتاب استفاده کنید : 2. از موم یا واکس های مو بر استفاده نکنید: 3. از محصولات مراقبت از پوست ضد حساسیت استفاده کنید.  4. از کانسیلر ها بر روی پوست خود استفاده کنید معرفی یک سرم ویتامین سی استاندارد جهت استفاده در دوران بارداری و پیشگیری از لک صورت در بارداری ماسک ها و روش های خانگی که می توانید برای جلوگیری یا درمان لک صورت در دوران حاملگی امتحان کنید بلغور جو دوسر و عسل خوب غذا بخورید ، به میزان کافی استراحت کنید و چند مکمل را نیز امتحان کنید آیا بعد از بارداری هنوز هم ملاسما خواهم داشت؟ معرفی یک سرم رتینول جهت درمان لک های بارداری ( بعد از دوران بارداری و شیردهی ) آیا لکه های تیره پوست در دوران بارداری همیشه نشانه یک بیماری است؟
فهرست مطالب

در این مقاله ملاسما ، علت تشکیل یا ایجاد این نوع لک ها ، بهترین روش های درمان و از بین بردن لک های ملاسما به صورت علمی ، تشخیص و علائم این لک ها بررسی خواهیم کرد.

پیدایش یا ظهور لک های پوستی روی صورت به احتمال زیاد در اثر یک بیماری پوستی به نام ملاسما ایجاد می شوند. ملاسما در واقع تغییر رنگ نقطه ای پوست به رنگ های قهوه‌ای ، برنز یا آبی براق است که به دلیل تولید بیش از حد رنگدانه روی پوست تشکیل می شود.

به گفته یک پزشک متخصص پوست ، رومئو مورالس دارای مجوز و بورد تخصصی درماتولوژی و متخصص پوست و مو و عضو انجمن ایمنی و سرطان شناسی  : ملاسما به طور معمول با قرار گرفتن در معرض آفتاب و تغییرات هورمونی در زنان ناشی از پروژسترون و استروژن تشکیل می شود و حدود 9 از هر 10 نفر مبتلا به ملاسما ، زنانی در سنین 20 تا 50 سال هستند.

ملاسما یا ماسک بارداری بر روی پوست زنان

به ملاسما اغلب "ماسک بارداری" می گویند ، زیرا لکه های تیره آن بر روی پوست - معمولاً بر روی بینی ، گونه ها و فک ها شکل می گیرند -  در دوران بارداری این لک های پوستی در این قسمت ها بیشتر نمایان و پدیدارند ، اما این بدان معنا نیست که زنان به همان اندازه که از به دنیا آوردن فرزندشان خوشحال هستند ، از وجود این نوع لک های شرم آور بر روی پوستشان ناراحتی کرده و یا گریه کنند.

طبق آمار موسسه ملی بهداشت ، حدود 6 میلیون زن در ایالات متحده تخمین زده شده که با ملاسما درگیرند که هیچ درمانی دائمی ندارد ، اما می توان تا حد زیاد و موثری آن را کاهش داد و یا کم کرد.

در حالی که تغییرات هورمونی و نور آفتاب دو عامل اصلی ایجاد کننده لک های ملاسا هستند ، گاهی ، افراد با زمینه های ژنتیکی و یا افراد دارای پوست تیره تر بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

گاهی افرادی که مثلاً در محیط های گرم کار می کنند مانند آشپزها نیز ممکن است به دلیل توانایی گرما در تحریک پوست و  تولید بیش از حد رنگدانه ، مستعد تشکیل این نوع لک ها باشند.

مورالس می گوید: "بیشتر زنانی که با بیماری ملاسما به مطب من می آیند از ظاهرشان به شدت ناراحت هستند ، "ملاسما خطرناک نیست ، اما شکی نیست که این امر از کیفیت زندگی آنها کم می کند."

بهترین روش های درمان و یا از بین بردن لک های ملاسما

ملاسما می تواند به خودی خود به مرور محو شود ، به ویژه در مواردی که علت ایجاد ، یک عامل تحریک کننده بوده است - مانند بارداری یا زمانی که استفاده از قرص های ضد بارداری پایان می یابد.

مورالس توضیح می دهد ، اما کسانی که نمی خواهند برای بهبود منتظر بمانند و همینطور امیدوار باشند ، چندین روش درمانی موثر وجود دارد. این روش ها شامل موارد زیر هستند :

1. استفاده از محصولات حاوی هیدروکینون

این دارو که به صورت کرم در کرم ضد لک ، لوسیون ، ژل یا مایع موجود است ، با روشن کردن پوست کار می کند. هیدروکینون را می توان در محصولات بدون نسخه نیز پیدا کرد ، اما محصولات قوی تر و دارای درصد بیشتر فقط با نسخه پزشک ، قابل دسترس هستند.

2. ترتینوئین و کورتیکواستروئیدها

این داروها هنگام افزودن به هیدروکینون روند روشن شدن پوست را تقویت می کنند. برخی از محصولات حاوی سه ترکیب هستند - هیدروکینون ، ترتینوئین و یک کورتیکواستروئید - که به آنها "کرم سه گانه" گفته می شود. در این مورد خاص می توانید سرم رتینول 1% تایتان ساخت کشور کانادا را با کلیک بر روی تصویر زیر مشاهده و مطالعه کنید :

درمان یا از بین بردن لک های بارداری یا ملاسما

3. سایر داروهای موضعی

محصولات دیگری نیز وجود دارند که به صورت موضعی بر روی پوست استفاده می شوند ، این محصولات شامل آزلائیک اسید یا کوجیک اسید هستند که خاصیت های روشن کنندگی و از بین بردن لک های پوستی را دارند.

سرم ضد لک و روشن کننده پوست تایتان ساخت کشور کانادا حاوی کوجیک اسید و هیالورونیک اسید را می توانید با کلیک بر روی تصویر زیر مشاهده و مطالعه کنید :

ضد لک قوی خارجی کوجیک اسید و هیالورونیک اسید تایتان کازمتیک

4. درمان های فیزیکی که در کلینیک های زیبایی و درمانگاه ها انجام می شود

هنگامی که دارو ها و یا کرم های موضعی اثر گذاری لازم را نداشته باشند ، متخصصین پوست می توانند از روشهای موجود در دفتر خود استفاده کنند ، روش هایی مانند لایه برداری شیمیایی ، میکرودرم ابراسیون یا درمان درم ابریژن که لایه های بالای پوست را بر می دارند. لازم به ذکر است که انجام این عمل ها و یا روش های فیزیکی حتما باید با دقت و تخصص انجام شود ، زیرا می تواند باعث تحریک پوست و تولید رنگدانه بیشتر بر روی پوست شود.

مورالس می گوید: "با کمک متخصص پوست ، بیشتر درمان های ملاسما به نتایج خوبی منتهی می شوند." "ملاسما می تواند سر سخت باشد و درمان های موضعی ممکن است چندین ماه طول بکشد ، اما بیماران معمولاً از نتایج بسیار راضی هستند."

روش های پیشگیری یا جلوگیری از لک های ملاسما ( بهترین استراتژی )

آیا دچار ملاسما هستید ؟ در خصوص لک های ملاسما هیچ درمان دائمی وجود ندارد ، بدین معنی که شما نیاز به مراقبت همیشگی دارید و به طور مداوم باید روش هایی را به کار بگیرید که از بازگشت آنها جلوگیری کنید. مورالز می گوید ، استفاده از برخی روش های کاملا واضح که عقل سلیم می گوید ، می تواند به جلوگیری از پیشرفت ملاسما در وهله اول کمک کند. این تاکتیک ها شامل موارد زیر هستند :

1. استفاده روزانه از ضد آفتاب

از آنجایی که نور خورشید یکی از بزرگترین عوامل محرک و تشدید لک های ملاسما است ، استفاده روزانه از ضد آفتاب برای حفظ ظاهر پوست ، یک ضرورت است ، یک ضد آفتاب با محافظ طیف گسترده با SPF 30 یا بالاتر انتخاب کرده و به طور روزانه و مرتب از آن استفاده کنید.

2. استفاده از کلاه در فضای باز

کلاه های پهن و لبه دار از برخورد پرتوهای مضر نور خورشید به قسمتهای آسیب پذیر صورت جلوگیری می کنند. زمان هایی که در بیرون از منزل هستید ، همواره به دنبال سایه باشید.

3. با ملایمت از پوست خود مراقبت کنید

از آنجا که محصولاتی که باعث تحریک و التهاب پوست می شوند ، ملاسما را تشدید می کنند ، از محصولات ملایمی استفاده کنید که باعث سوزش و یا خارش و حساسیت پوست نشوند.

مورالس می گوید: "ملاسما حتی با بهترین مراقبت ها و اقدامات احتیاطی پوست نیز باز هم ممکن است به طور کامل قابل پیشگیری نباشد." "اما در اکثر موارد ، تلاش برای جلوگیری از رسیدن به مرحله درمان و دور نگه داشتن این لک های آزار دهنده از روی پوست ، تلاشی موفقیت آمیز است."

منبع : https://www.skininc.com/treatments/facial/brightening/Top-Tips-for-Preventing-and-Treating-Melasma-298167451.html

بررسی مقاله ای دیگر در خصوص روش های جلوگیری از تشکیل لک های ملاسما و از بین بردن این نوع لک ها از مجله معتبر هلث لاین

چگونه از لک یا لکه های بارداری جلوگیری کنیم یا پیشگیری کنیم ؟

در این مقاله به روش های علمی و خانگی جلوگیری از لک ( لکه ) بارداری یا حاملگی و همچنین پیشگیری از تشکیل این نوع لک ها خواهیم پرداخت و علت این موضوع را بررسی خواهیم کرد ، همچنین به شما محصولات و یا ماسک هایی را معرفی خواهیم کرد که می توانید در بارداری به منظور کاهش لک های پوستی استفاده کنید. تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

ایجاد یا تشکیل لکه های پوستی یا نقاط تیره در پوست در بارداری معمولا خیلی شایع و رایج است که به آن ملاسما یا کلواژما می گویند . زنان دارای پوست تیره معمولا بیشتر از زنان با پوست روشن ، دچار لک های ملاسما می شوند. این نوع اختلال یا مشکل پوستی که در اثر تغییرات در رنگدانه های پوستی در دوران بارداری و به دلیل نوسانات هورمونی اتفاق می افتد و خبر خوش این است که معمولاً پس از زایمان خود به خود از بین می رود.

آیا ابتلا به ملاسما در دوران بارداری طبیعی است؟

بله ، معمولاً در هنگام بارداری این نوع لکه ها تیره که به ملاسما یا کلواژما معروف است ، بر روی پوست ایجاد می شود . ملاسما همچنین گاهی اوقات با عنوان ماسک بارداری ( pregnancy mask ) نیز شناخته می شود . علت این نامگذاری این است که لکه های بارداری یا ملاسما معمولا به شکل یک ماسک صورت در اطراف لب فوقانی ، بینی ، استخوان های گونه و پیشانی شما ظاهر می شوند.

همچنین ممکن است بر روی گونه ها ، در امتداد خط فک ، یا بازوها و سایر قسمت های بدن که در معرض آفتاب هستند لکه های تیره ایجاد شود. علاوه بر این ، بخش هایی از پوست که نسبت به سایر نقاط دارای رنگدانه بیشتری است - مانند نوک پستان ، کک و مک ، جای زخم و پوست دستگاه تناسلی شما - ممکن است در دوران بارداری بیشتر تیره شوند. این اتفاق معمولاً در قسمت هایی از بدن که اصطکاک رایج است مانند زیر بغل و ران داخلی شما بیشتر اتفاق می افتد.

چه عواملی باعث تشکیل ملاسما می شود؟

لک های ملاسما علت مشخصی ندارند ، اما چیزی که مشخص است علت لک های ملاسما فقط مربوط به نور آفتاب نیست بلکه لک های ملاسما ممکن است در اثر تغییرات هورمونی در دوران حاملگی و یا تغییرات هورمونی در دیگر زمان ها ایجاد شود ، که باعث افزایش موقتی میزان تولید رنگدانه ملانین در بدن می شود. ملانین ماده ای طبیعی در بدن است که به مو ، پوست و چشم ها رنگ می بخشد.

قرار گرفتن در معرض آفتاب نیز بی تاثیر نیست. زنان دارای رنگ پوست تیره تر ، بیشتر از زنان دارای پوست روشن ، دچار لک های ملاسما می شوند.

اگر استعداد ملاسما در خانواده شما وجود داشته باشد ، احتمال اینکه شما نیز به ملاسما مبتلا شوید وجود دارد.

چه زمانی در بارداری لک های ملاسما شروع می شوند ؟

ملاسما ممکن است در هر مرحله ای از حاملگی شروع شود ، اگرچه بیشتر در سه ماهه دوم یا سوم شروع می شود.

با این وجود باز هم ، عوامل مختلفی در مورد لک های تیره پوست در بارداری نقش دارد. رنگ و نوع پوست شما ممکن است این وضعیت را کم و بیش قابل توجه کند. میزان قرار گرفتن شما در معرض نور آفتاب و یا اینکه در چه زمانی از سال باردار می شوید نیز در میزان لک های پوستی شما در بارداری می تواند تاثیر بگذارد.

آیا خط تیره روی شکم من با ملاسما ارتباط دارد؟

همان علت افزایش تولید رنگدانه ملانین که در بارداری ایجاد می شود و باعث ایجاد لکه های ملاسما در صورت می شود ، باعث ایجاد خط سیاه یا خط تیره ای می شود که ممکن است در قسمت شکم شما نیز تشکیل شود.

این خط تیره چند ماه پس از زایمان کودک شما احتمالاً به رنگ قبل از بارداری باز خواهد گشت ، اما ممکن است کاملا از بین نرود.

جلوگیری از لک های پوستی در بارداری

جلوگیری از تشدید لک صورت در بارداری

تمام تغییرات در رنگ پوست شما ناشی از لک های ملاسما معمولاً پس از زایمان خود به خود از بین می روند ، اما شما می توانید کار های مختلفی انجام دهید تا خیالتان راحت باشد که تشکیل یا تشدید این نوع لک های پوستی تیره را در دوران بارداری به حد اقل می رسانید :

1. مرتب از ضد آفتاب استفاده کنید :

استفاده از ضد آفتاب به عنوان ضد لک

این امر بسیار مهم است زیرا قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش خورشید (UV) باعث ایجاد ملاسما و تشدید لک های پوستی ناشی از تغییرات هورمونی در بدن می شود. استفاده از یک ضد آفتاب با طیف گسترده ( ضد آفتابی که در برابر هر دو اشعه UVA و UVB از پوست محافظت می کند) با SPF 30 یا بالاتر به طور روزانه ، حتی زمانی که هوا آفتابی نیست ضروری است، و اگر خارج از منزل باشید حتما باید در طول روز چندین بار آن را تمدید کنید. حتی اگر پوست شما تیره باشد باز هم باید مرتب از ضد آفتاب استفاده کنید. اگرچه پوست تیره نسبت به پوست روشن ملانین (رنگدانه) بیشتری دارد و به سرعت دچار آفتاب سوختگی نمی شود ، اما برای محافظت در برابر اشعه ماورا بنفش مضر این دلیل کافی نیست.

حتی اگر قصد ندارید از خانه خارج شوید یا وقت زیادی را بیرون از خانه بگذرانید ، باز هم بهتر است از ضد آفتاب به عنوان بخشی از برنامه مراقبت از پوست صبحگاهی خود استفاده کنید. آکادمی پوست آمریکا هشدار می دهد هر زمان که در خیابان قدم می زنید ، سوار ماشین می شوید یا حتی کنار یک پنجره می ایستید ، پوست شما در معرض مقدار قابل توجهی نور UV قرار می گیرد.

اگر بیرون از منزل هستید ، در صورتی که تغییراتی در رنگدانه پوست بازوهایتان احساس می کنید ،  حتما کلاه لبه پهن و همچنین پیراهن آستین بلند بپوشید. مدت زمانی که در معرض آفتاب می گذرانید ، به خصوص بین ساعات 10 صبح تا 2 بعد از ظهر را محدود کنید و حتما از برنزه کردن پوست خود در سالن های زیبایی بپرهیزید.

2. از موم یا واکس های مو بر استفاده نکنید:

استفاده از موم بر روی پوستتان به منظور از بین بردن موها می تواند باعث ملتهب شدن پوست شود که همین موضوع باعث بدتر شدن لک های ملاسما می شود ، به ویژه در مناطقی از بدن که بیشتر تحت تاثیر تغییرات رنگدانه قرار دارند.

3. از محصولات مراقبت از پوست ضد حساسیت استفاده کنید. 

پاک کننده ها یا شوینده های پوست ، سرم ها و یا کرم ها و لوسیون هایی  که پوست شما را تحریک و ملتهب می کنند می توانند باعث بدتر شدن لک های ملاسما شوند. بنابراین مراقبت باشید که در بارداری از محصولات مراقبت از پوست ملایم استفاده کنید ، محصولاتی که هیچ حساسیتی بر روی پوستتان ایجاد نمی کنند.

4. از کانسیلر ها بر روی پوست خود استفاده کنید

استفاده از کانسیلر برای پوشاندن مشکلات پوست از جمله التهاب

اگر لکه های تیره پوستتان شما را آزار می دهد ، می توانید در زمان فعلی با استفاده از آرایش ، تا حدودی آنها را بپوشانید. استفاده از کانسیلر با ته رنگ سفید و زرد ، اغلب به پوشاندن لک های پوستی شما کمک می کند ، اما با فروشندگان لوازم آرایشی در فروشگاه محلی خود مشورت کنید تا مناسب ترین کانسیلر را با توجه به نوع پوست خود پیدا کنید. همچنین می توانید از یک متخصص پوست دارای مجوز در مورد لک های پوستی خود مشورت بگیرید. در دوران بارداری از محصولات ضد لک و روشن کننده و یا سفید کننده کننده پوست مانند محصولات حاوی هیدروکینون یا رتینول استفاده نکنید و در صورت شیردهی قبل از شروع استفاده از این محصولات با پزشک خود صحبت کنید.

در دوران بارداری به منظور جلوگیری از تشکیل لک های پوستی می توانید از محصولات استاندارد حاوی ویتامین سی استفاده کنید که تا حدود زیادی به جلوگیری از تشکیل لک های ملاسما و یا لک های بارداری به شما کمک می کنند

معرفی یک سرم ویتامین سی استاندارد جهت استفاده در دوران بارداری و پیشگیری از لک صورت در بارداری

توصیه ما سرم ویتامین سی تایتان ساخت کانادا است که حاوی 20% ویتامین سی به فرم سدیم اسکوربیل فسفات است و می توانید جزئیات آن را با کلیک بر روی تصویر زیر مشاهده کنید.

استفاده از سرم ویتامین سی در بارداری

ماسک ها و روش های خانگی که می توانید برای جلوگیری یا درمان لک صورت در دوران حاملگی امتحان کنید

ممکن است بتوانید لک های پوست خود را با استفاده از موادی که در منزل شما پیدا می شود ، روشن تر کنید و یا لک ها را کمتر کنید. در حالی که هیچ مطالعه خاصی در مورد این روشها  وجود ندارد و هیچ کدام از این موارد به صورت ثابت شده نیست ،  اما درمانهای موضعی زیر ممکن است تا حدودی به شما کمک کنند. ( مه زیبا توصیه نمی کند )

آب لیمو

به میزان مساوی آب لیمو تازه و آب خیار یا آب را با هم مخلوط کنید. اسید موجود در آب این ترکیب ممکن است به حذف رنگدانه در لایه فوقانی پوست کمک کند.

سرکه سیب (ACV)

مانند روش قبل ، به میزان مساوی سرکه سیب و آب را با هم مخلوط کنید و به عنوان یک تونر در مناطق تیره پوست استفاده کنید.

شیر منیزیم

پیشگیری از لک در بارداری با استفاده از شیر منیزیم

بعد از شستن صورت ، با استفاده از یک پد پنبه ای ، مقداری شیر منیزیم را در قسمت های تیره پوستتان بمالید. اجازه دهید شب تا صبح بر روی پوستتان بماند و صبح بشویید.

بلغور جو دوسر و عسل

استفاده از بلغور جو دو سر و عسل برای لک بارداری

ماسکی را با استفاده از بلغور جو دوسر پخته شده (بگذارید خنک شود تا داغ نباشد) و عسل خام درست کنید. قبل از شستشوی آن از پوست اجازه دهید 10 دقیقه بر روی پوستتان بماند. این ماسک به لایه برداری پوست شما کمک می کند و آنزیم های موجود در عسل ممکن است کمی لک های پوستتان را روشن کنند. ( توجه کنید که عسل باید کاملا طبیعی باشد )

خوب غذا بخورید ، به میزان کافی استراحت کنید و چند مکمل را نیز امتحان کنید

از آنجا که ملاسما می تواند به دلیل نتیجه عدم تعادل هورمونی در بدن باشد ، بعضی از مکمل ها می توانند به کنترل آن کمک کنند ، که در این خصوص حتما باید با پزشک مشورت شود . اطمینان حاصل کنید که به میزان کافی آب می خورید و بدن شما هیدراته می ماند ، رژیم غذایی مصرف کنید که حاوی مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه باشد و هر شب به اندازه کافی بخوابید و استراحت داشته باشید.

مطمئن شوید که در رژیم خود اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنید ، مانند ماهی ها و در مورد کمبودهای احتمالی ویتامین از پزشک خود بپرسید. برخی مطالعات لک های ملاسما یا بارداری را با کمبود آهن و احتمالاً ویتامین B12 مرتبط می دانند.

آیا بعد از بارداری هنوز هم ملاسما خواهم داشت؟

بعد از به دنیا آوردن فرزندتان ، ملاسما معمولاً بدون درمان و به صورت تدریجی محو می شود . این نوع لک های تیره پوستی معمولا ظرف مدت یک سال پس از زایمان کمرنگ می شوند و پوست شما باید به مرور به حالت و رنگ طبیعی خود برگردد ، اگرچه گاهی اوقات این تغییرات در رنگ پوست هرگز به طور کامل از بین نمی روند.

در برخی از زنان ، استفاده از داروهای ضد بارداری حاوی استروژن (مانند قرص ، پچ و حلقه واژن ) نیز می توانند در ایجاد لک های ملاسما نقش داشته باشند. اگر تغییرات پوستی و ایجاد این نوع لک های پوستی برای شما آزار دهنده است ، گزینه های دیگری را برای جلوگیری از بارداری در نظر بگیرید .

اگر چند ماه پس از زایمان هنوز پوست شما لکه دار است و شما را آزار می دهد ، می توانید با یک مرکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی یا یک متخصص پوست در مورد گزینه های موجود برای درمان لک های ملاسما صحبت کنید. آنها ممکن است استفاده از برخی کرم ها یا سرم های ضد لک و روشن کننده پوست حاوی هیدروکینون (و احتمالاً ضد آفتاب) یا استفاده از داروهای موضعی حاوی ترتینوئین (Retin-A) یا یک لایه بردار شیمیایی مانند آزلئیک اسید را پیشنهاد کنند.

معرفی یک سرم رتینول جهت درمان لک های بارداری ( بعد از دوران بارداری و شیردهی )

مثلا سرم رتینول 1% تایتان ساخت کشور کانادا تا حدود زیادی می تواند به درمان لک های ملاسمای شما بعد از دوران بارداری و شیر دهی کمک کند ، جزئیات این سرم را می توانید با کلیک بر روی تصویر زیر مشاهده و مطالعه کنید

استفاده از سرم رتینول برای درمان لک بارداری

 

اگر در دوران شیر دهی هستید و یا قصد دارید به زودی دوباره باردار شوید ، پیش از استفاده از هرگونه روش درمانی بدون نسخه ، به ارائه دهنده آن محصول اطلاع دهید و با آنها مشورت کنید.

در درمان لک های ملاسما هیچگاه انتظار نتایج فوری را نداشته باشید - ممکن است پروسه درمان چندین ماه طول بکشد تا کم کم شاهد بهبود باشید. اگر اکثر روش های درمانی را امتحان کرده این و نتیجه ای نگرفته اید ، یک متخصص پوست می تواند با استفاده از لیزر درمان به بهبود لک های پوستی شما کمک کند ، اما این روش همیشه اولین راه نیست و توصیه می شود قبل از آن موارد دیگر یا استفاده از محصولات موضعی را حتما امتحان کنید.

در هر صورت ، با استفاده روزانه از ضد آفتاب ، پوشیدن لباس محافظ و دور ماندن از نور آفتاب در ساعات اوج ، تا حدود زیادی می توانید به بهبود یا جلوگیری از تشکیل لک های پوستی یا تشدید لک های پوستی کمک کنید.

آیا لکه های تیره پوست در دوران بارداری همیشه نشانه یک بیماری است؟

گونه های خاصی از تغییر رنگ در پوست می تواند نشانه ای از سرطان پوست یا وجود بیماری خاصی در بدن باشد.

اگر همزمان با مشاهده لک های پوستی و تغییر رنگ پوست ، علائمی همچون درد ، حساسیت به لمس با دست ، قرمزی و یا خونریزی مشاهده کردید و یا متوجه تشکیل خال هایی بر روی پوستتان شدید حتما به منظور بررسی دقیق تر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

برای اینکه بدانید در بارداری مجاز به استفاده از کدام محصولات پوستی هستید و یا استفاده از کدام محصولات یا کرم ها یا سرم های پوستی در بارداری ممنوع است توصیه می کنیم مقاله ما در خصوص نکات مراقبت از پوست در بارداری را مطالعه کنید.

منابع :

https://www.babycenter.com/pregnancy/your-body/skin-darkening-during-pregnancy-melasma-or-chloasma_222

https://www.healthline.com/health/pregnancy/melasma-pregnancy

همچنین بخوانید :

بر چسب ها :
به اشتراک گذاری این مقاله

مقالات مرتبط

دیدگاه ها و نظرات و پرسش و پاسخ ها
  1. author
    12 تیر 1399 - (4 سال قبل)
    میلاد :

    بسیار جامع و کامل بود

دیدگاه یا سوال خود را ثبت کنید