کوجیک اسید چیست و چه خواص و فواید و اثراتی بر روی پوست دارد ؟

کوجیک اسید چیست و چه خواص و فواید و اثراتی بر روی پوست دارد ؟

خواص و فواید و اثرات کوجیک اسید برای پوست ( بررسی تاثیر شگفت انگیز کوجیک اسید بر روی پوست )

کوجیک اسید یک ماده شیمیایی است که از انواع مختلف قارچ ها تولید می شود. همچنین محصول جانبی سس سویای تخمیر شده و شراب برنج است.

از کوجیک اسید گاهی در صنایع غذایی به عنوان ماده نگهدارنده طبیعی استفاده می شود. با این حال ، یکی از کاربردهای اصلی اسید کوجیک ، استفاده در برخی از محصولات بهداشتی و آرایشی و مراقبت از پوست است.

در این مقاله ، ما به چگونگی استفاده از اسید کوجیک ، فواید آن برای پوست و خطرات احتمالی آن در صورت بروز  و عوارض جانبی احتمالی آن می پردازیم.

موارد استفاده از کوجیک اسید

از اسید کوجیک گاهی اوقات در محصولات بهداشتی و آرایشی برای روشن شدن پوست استفاده می شود . همچنین از این ترکیب ممکن است برای درمان بیماری های پوستی مانند آسیب های ناشی از آفتاب بر روی پوست ، درمان جای زخم و جوش باقی مانده بر روی پوست و همچنین درمان لکه های پوستی ناشی از افزایش سن استفاده شود.

علمی که پشت این موضوع است نشان می دهد کوجیک اسید به عنوان یک ماده روشن کننده پوست و ضد لک های پوستی کار می کند به این صورت که بر روی تولید رنگدانه ملانین در پوست اثر می گذارد و تولید بیش از حد آن را مهار می کند.

مشاهده یک مقاله کامل در خصوص بهترین مواد ضد لک و روشن کننده پوست.

ملانین یک رنگدانه طبیعی در بدن است که به چشم ، مو و پوست رنگ می بخشد. برای حمایت از تولید ملانین یک اسید آمینه به نام تیروزین مورد نیاز است.

اسید کوجیک از تشکیل تیروزین جلوگیری می کند ، که در نتیجه از تولید رنگدانه ملانین جلوگیری می کند. کاهش تولید ملانین می تواند پوست را روشن تر کند.

اسید کوجیک بیشتر در محصولات آرایشی مانند کرم ها ، لوسیون ها و سرم ها استفاده می شود. در بعضی از صابون ها نیز امروزه از این اسید استفاده می شود. بسیاری از محصولات دارای اسید کوجیک برای استفاده در دستها یا صورت در نظر گرفته شده اند.

محصولات حاوی کوجیک اسید را می توان در قسمت های دیگر بدن مانند پاها و بازوها نیز استفاده کرد. غلظت اسید کوجیک در مواد آرایشی اغلب بین 1 تا 4 درصد است .

برخی از محصولات حاوی این ماده ، مانند سرم ها ، باید بر روی پوست قرار گرفته و مدتی بر روی پوست باقی بماند تا جذب پوست شود ، اما برخی از محصولات مانند صابون ها بعد از استفاده بر روی پوست باید شسته شوند.

توجه داشته باشید که سرم ها استاندارد ترین محصولات حاوی کوجیک اسید به منظور استفاده و حصول بهترین نتیجه بر روی پوست می باشند. زیر سرم ها قدرت جذب بالا تر و در نتیجه اثر گذاری بیشتری دارند.

فواید اسید کوجیک برای پوست

مزایای استفاده از محصولات حاوی اسید کوجیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • اثر ضد پیری پوست : محصولات حاوی کوجیک اسید می توانند پوست را روشن کنند ، که می تواند باعث بهبود لکه های پوستی ناشی از افزایش سن  و آسیب های پوستی ناشی از نور خورشید شود. کاهش لکه های پوستی می تواند اثرات ضد پیری و جوان کننده برای شما به همراه داشته باشد.
  • کوجیک اسید ملاسما را درمان می کند : اسید کوجیک همچنین می تواند در کاهش ملاسما که در واقع تیرگی یا لک های پوستی ناشی از بارداری است ، مفید باشد.
  • کاهش و درمان جای جوش و زخم های پوستی : کوجیک اسید همچنین ممکن است باعث تغییر رنگ و روشن کردن پوست و کم کردن جای زخم بر روی پوست شود. اگرچه این اسید ، ضخامت بافت اسکار یا زخم را بهبود نمی بخشد ، اما ممکن است رنگدانه های تیره مرتبط با انواع خاصی از اسکارها را کاهش دهد. روشن تر شدن جای زخم باعث می شود کمتر به چشم بیاید.
  • فواید ضد قارچی : همچنین تصور می شود که اسید کوجیک دارای برخی از فواید ضد قارچ است. این خاصیت می تواند در پیشگیری و درمان برخی از عفونت های قارچی ، مانند عفونت های کف پا و مخمر مفید باشد.
  • اثرات ضد باکتریایی : اسید کوجیک همچنین می تواند فواید ضد باکتریایی ایجاد کند که در نتیجه می تواند به کاهش احتمال ابتلا به انواع متداول عفونت های پوستی باکتریایی کمک کند.

آیا استفاده از کوجیک اسید امن است و خطری ندارد ؟

خطرات و عوارض جانبی کوجیک اسید

قبل از استفاده از محصولات حاوی اسید کوجیک ، اطمینان از بی خطر بودن آن محصول مهم است.

محصولات آرایشی همانند داروها و مواد غذایی تنظیم نمی شوند. طبق قانون ، محصولات آرایشی و بهداشتی ملزم به تأیید سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) قبل از فروش نیستند.

FDA یک برنامه ثبت داوطلبانه برای تولیدکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی دارد که در آن شرکت ها می توانند نحوه تولید محصولات خود را گزارش دهند. همچنین ، پنل تخصصی بررسی مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی (CIR) ایمنی آنها را بررسی می کند.

بررسی و مطالعه ترکیب اسید کوجیک نشان می دهد که برخی مطالعات روی موش ها حاکی از وجود ارتباط رشد تومور در زمان استفاده از اسید کوجیک در غلظت های بسیار بالا است.

با این حال ، از آنجا که اسید کوجیک به آرامی در گردش خون جذب می شود ، این پیوند و ارتباط ضعیف است . بعید است که سطح اسید کوجیک در خون آنقدر زیاد شود که باعث سرطان در انسان شود.

به گفته بازرسان ، داده های موجود نشان می دهد که استفاده از محصولات حاوی اسید کوجیک با غلظت 2 درصد در محصولاتی که بر روی پوست باقی می مانند مانند سرم ها کاملا بی خطر تلقی می شود.

گروه تخصصی CIR موافقت کرده که از کوجیک اسید می توان با خیال راحت در محصولات آرایشی استفاده کرد.

اسید کوجیک به صورت خام امروزه در دسترس است ، اما استفاده از آن به صورت خام برای پوست توصیه نمی شود. کوجیک اسید باید در غلظت های بیش از 4 درصد رقیق شود.

توصیه می شود به منظور جلوگیری از التهابات پوستی از محصولات دارای غلظت 1 تا 2 درصد استفاده گردد.

تلاش برای افزودن اسید کوجیک خام به کرم ها یا لوسیون ها ممکن است دشوار باشد و منجر به افزایش التهابات پوستی شود. استفاده از لوسیون ها و کرم های پوستی از قبل ساخته شده و معروف تر که حاوی اسید کوجیک در غلظت های خاص هستند ، می تواند گزینه بهتری برای شما باشد.

خطرات یا عوارض جانبی استفاده از کوجیک اسید

اگرچه ممکن است استفاده از محصولات حاوی اسید کوجیک برای اکثر افراد بی خطر تلقی شود ، اما خطرات و عوارض جانبی احتمالی آن نیز وجود دارد.

عوارض جانبی کوجیک اسید ممکن است شامل موارد زیر باشد:

1 - پوست ممکن است به راحتی دچار آفتاب سوختگی شود

استفاده از اسید کوجیک می تواند پوست را بیشتر مستعد آفتاب سوختگی کند ، بنابراین استفاده از ضد آفتاب در صورت استفاده از محصولات حاوی کوجیک اسید ، بسیار مهم است . 

علت این موضوع این است که اسید کوجیک ، تولید رنگدانه ملانین را کم می کند و یا از تولید آن جلوگیری می کند و رنگدانه ملانین در واقع به محافظت از پوست در برابر آفتاب و اشعه UV کمک می کند.

2 - درماتیت تماسی

کوجیک اسید می تواند منجر به ایجاد درماتیت تماسی در برخی از افراد ، به ویژه افرادی که پوست حساس دارند ، شود.

درماتیت تماسی می تواند باعث بثورات پوستی ، خارش و خشکی پوست شود. در موارد شدید ، ممکن است همراه با درد و تاول باشد.

غلظت اسید کوجیک در کرم ها ، سرم ها و صابون ها ممکن است توسط هر سازنده متفاوت باشد. معمولا محصولاتی که حاوی غلظت بالاتر اسید کوجیک هستند ، منجر به تشکیل این نوع التهابات پوستی می شوند.

خلاصه کل مقاله در مورد خواص و فواید و اثرات یا تاثیر کوجیک اسید بر روی پوست

استفاده از اسید کوجیک بر روی دست ، خواص و اثرات آن

ثابت شده که کوجیک اسید می تواند برای افرادی که به دلایل آفتاب سوختگی ، افزایش سن  یا تشکیل زخم ها بر روی پوست ،  دچار لکه های پوستی شده باشند ، مفید باشد.

با این حال به برخی از افراد مبتلا به برخی بیماری های پوستی یا آلرژی توصیه می شود که از اسید کوجیک استفاده نکنند.

همیشه بهتر است قبل از استفاده از یک محصول حاوی این اسید با یک متخصص پوست یا متخصص زیبایی در خصوص استفاده از آن محصول مشورت کنید.

یک متخصص پوست همچنین می تواند در مورد موارد خاص ، از جمله تعداد دفعات استفاده و قدرت غلظت محصولی که استفاده می کنید ، توصیه هایی ارائه دهد.

بعضی از افراد ممکن است پس از چند هفته نتیجه را ببینند ، اگرچه در شرایط خاص ممکن است این مدت طولانی تر نیز شود. محصولات حاوی اسید کوجیک معمولا برای یک بازه زمانی کوتاه مدت توصیه می شوند که مورد استفاده قرار گیرد.

هنگام انتخاب محصولات حاوی کوجیک اسید ، افراد باید مطمئن شوند که دستورالعمل نوشته شده بر روی محصول و یا توصیه شده توسط پزشک یا متخصص زیبایی را دنبال می کنند. همچنین اطمینان حاصل کنید که محصولی که استفاده می کنید حاوی غلظت اسید کوجیک توصیه شده توسط متخصص پوست باشد. غلظت1 تا 2 درصد برای همه افراد امن و بی خطر است.

افرادی که هنگام استفاده از محصولات حاوی کوجیک اسید دچار جوش و یا دیگر التهابات پوستی می شوند ، باید بلافاصله استفاده از آن محصول را متوقف کنند. اگر علائم طی چند روز برطرف نشد ، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید که در صورت که پوست شما از قبل و هم اکنون دچار التهاب و یا قرمزی و یا تحریک شده بوده است ، نباید از کوجیک اسید استفاده کنید ، همچنین در صورتی که پوست شما دچار نوعی آسیب باشد.

منبع : 

https://www.medicalnewstoday.com/articles/319599

معرفی محصول با کیفیت حاوی کوجیک اسید و هیالورونیک اسید

با توجه به مطالب گفته شده مه زیبا یک محصول استثنایی را برای از بین بردن و درمان لک های پوستی شما مطابق با آخرین استاندارد های روز دنیا و حاوی کوجیک اسید معرفی می کند :

سرم ضد لک و روشن کننده پوست تایتان کازمتیک ساخت کشور کانادا ، دارای آخرین تکنولوژی های روز دنیا در تولید و فرمولاسیون محصولات از بین برنده انواع لک های پوستی است ، این محصول حاوی مواد ارگانیک و مواد ایمن تر در مقایسه با هیدروکینون به منظور کنترل و مهار عملکرد بیش از حد رنگدانه ملانین است که رنگ پوست شما را روشن و یکنواخت کرده و به از بین بردن انواع لک ها از جمله لک های آفتاب سوختگی ، لک های ناشی از افزایش سن ، لک های بارداری و لک های ملاسما و همچنین لکه های پوستی ناشی از مصرف داروها که در پوست ایجاد می گردد ، کمک می کند. این محصول را می توانید با کلیک بر روی تصویر زیر مشاهده و جزئیات آن را بیشتر مطالعه کنید.

سرم ضد لک و روشن کننده حاوی کوجیک اسید تایتان

همچنین بخوانید :

 
بر چسب ها :
به اشتراک گذاری این مقاله
مقالات مرتبط
دیدگاه ها و نظرات و پرسش و پاسخ ها
دیدگاه یا سوال خود را ثبت کنید